Fenyőtűből készül a legújabb magyar tea
A háború teljesen elzárta Európát azoktól a kontinenektől, ahonnan eddig a fontos élvezeti cikkeket, köztük a teát kaptuk. A találékony emberek a különböző növényi levelekből, kevés valódi tea hozzáadásával igyekeztek pótteákat és teapótlókat előállítani, hogy a teahiányon valamiképpen segítsenek.
A most forgalomban lévő tea-helyettesítők sorában bizonyára hamar népszerű lesz a fenyőfa tűlevéből készült tea. A fenyőtű nagy C-vitamin tartalma indokolttá tette teának való felhasználását, de a belőle készült tea nem vált kedveltté keserű íze miatt.
Az Országos Közegészségügyi Intézet Néptáplálkozáskutató Osztályáé az érdem, hogy ezen a nehézségen is segítettek. A keserű anyagoktól mentesítették a fenyőtűt és az így készült tea íze kitűnő.
A gondos kutatások eredményeit mindig feljegyzik. A magyar kutatók tehetségét és kitartó munkáját dicséri az új magyar tea, amely rendkívül tápláló magas C-vitamin tartalma miatt. (Alberty felv.)
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!