Dtum
Login with Facebookk
1933 | December

Törökméz készítése

A törökmézet különbözőkép készítik. Készíthetjük például a következő módon: 1 ½ liter tojásfehérjét habbá verünk, a habot pedig elkeverjük 8 kg keményítőszörppel és 4 kg mézzel. Az így nyert masszát 110°-ra hevítjük, majd lassú tűzön töréspróbáig főzzük.

A masszába azután 15 kg cukornak vízben való feloldása révén nyert és 110°-ra hevített cukorszörpöt keverünk s az egész tömeget ismételten besűrítjük a tűzön 110°-on. Besűrítés előtt a törökmézet megfelelő anyaggal, például vanillinnal illatosítjuk is. A szakirodalomban törökméz előállítására vonatkozó adatokat nem találtam.

Dr. K. Gy.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Életkép a budapesti Központi Vásárcsarnokból A Krisztinaváros uj vásárcsarnoka (1930) Tájékozódás és vásárlás
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98