Dtum
Login with Facebookk
1922 | Július

Szárított húspor

 Cole S. W. szárított húsból készült pornak chemiai elemzését és emészthetőségét közli s kiterjeszkedik esetleg hamisitásaira is. A vizsgált húspor argentinai marhák sovány húsából készült, a melyet megszárítottak és porrá őröltek.

A hús fehérjéje e kezelés következtében oldhatatlanná lett és a mesterséges emésztéssel szemben a friss húsnál ellentállóbnak bizonyult. Ellenben az emberi szervezet majdnem éppen oly gyorsan megemésztette és fölhasználta, mint a beef-steak-et.

Patkányokon végzett etetési kisérletekből kitünt, hogy a porban tápláló hatású mellékalkotórészek is vannak. Minthogy az ilyen készítmény egymagában fogyasztva nem valami étvágygerjesztő, ajánlja, hogy levesekhez, főzelékfélékhez és húsgombóczhoz keverjék.

Dr. Windisch Rikárd.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fűszerkereskedés Fűszer- és csemegekereskedés, de csak este nyolc óráig
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98