Szárított húspor
Cole S. W. szárított húsból készült pornak chemiai elemzését és emészthetőségét közli s kiterjeszkedik esetleg hamisitásaira is. A vizsgált húspor argentinai marhák sovány húsából készült, a melyet megszárítottak és porrá őröltek.
A hús fehérjéje e kezelés következtében oldhatatlanná lett és a mesterséges emésztéssel szemben a friss húsnál ellentállóbnak bizonyult. Ellenben az emberi szervezet majdnem éppen oly gyorsan megemésztette és fölhasználta, mint a beef-steak-et.
Patkányokon végzett etetési kisérletekből kitünt, hogy a porban tápláló hatású mellékalkotórészek is vannak. Minthogy az ilyen készítmény egymagában fogyasztva nem valami étvágygerjesztő, ajánlja, hogy levesekhez, főzelékfélékhez és húsgombóczhoz keverjék.
Dr. Windisch Rikárd.
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!