Dtum
Login with Facebookk
1921 | November

A frissen fejt tehéntej baktériumölő tulajdonsága

Meier Walter 1 pontos kisérletekkel kimutatta, hogy a frissen fejt tehéntejnek határozott baktériumölő tulajdonsága van. A tejnek ez a sajátsága később a hőmérséklettől és a tej kezelésétől függően rövidebb-hosszabb idő mulva veszendőbe megy, legkésőbb azonban 24 órával a fejés után teljesen megszünik.

A tej baktériumölő képességének oka nem a tej vegyi összetételében rejlik, hanem a tejet elválasztó tehén testére jellemző természetes immunitásnak következménye.


G.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98