Kis gazda rovat
Az öreg lúd húsának helyes sütési módja
Az öreg ludat, ha azt akarjuk, hogy húsa ne legyen kemény, leölés után tegyük el vagy 24 órára hideg pinczébe.
A sütéskor pedig sohase hagyjuk takaratlanul, hanem födjük le egy másik egyénynyel, hogy az elszálló vízgőzök is közreműködjenek a hús párolgásánál.
Tapasztalt gazdasszonyok, a fenti leírt módon kezelik a vén ludat s a hol így sokkal gyöngébb lesz, mint az olyan lúdé, melyet a szokásos módon kezeltek s a takaréktűzhely sütőjében bár, de födetlenül sütnek.
A svábbogarak írtása
Nagyon jól pusztíthatjuk ezen alkalmatlan férgeket közönséges uborkahéjjal, ha este azon helyeket, a hol ezen kellemetlen bogarak megjelenni szoktak, uborkahéjjal teli szórjuk. Ha vagy fél óra mulva utána nézünk, már fekete lesz ott a föld a bogaraktól, a melyek a friss héjak nedvét szívják.
Összeszedjük s elégetjük.
Több estén át így járva el, nemsokára megmenekülünk ezen állatoktól.
A kályhák repedéseinek betömésére használt agyag sokkal tartósabb lesz és jobban zár, ha közzé kevés borsot is keverünk, a mi minden nagyobb fűszerkereskedésben olcsón kapható.
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!