Dtum
Login with Facebookk
1904 | November

Kis gazda rovat

Az öreg lúd húsának helyes sütési módja

Az öreg ludat, ha azt akarjuk, hogy húsa ne legyen kemény, leölés után tegyük el vagy 24 órára hideg pinczébe.
A sütéskor pedig sohase hagyjuk takaratlanul, hanem födjük le egy másik egyénynyel, hogy az elszálló vízgőzök is közreműködjenek a hús párolgásánál.

Tapasztalt gazdasszonyok, a fenti leírt módon kezelik a vén ludat s a hol így sokkal gyöngébb lesz, mint az olyan lúdé, melyet a szokásos módon kezeltek s a takaréktűzhely sütőjében bár, de födetlenül sütnek. 


A svábbogarak írtása

Nagyon jól pusztíthatjuk ezen alkalmatlan férgeket közönséges uborkahéjjal, ha este azon helyeket, a hol ezen kellemetlen bogarak megjelenni szoktak, uborkahéjjal teli szórjuk. Ha vagy fél óra mulva utána nézünk, már fekete lesz ott a föld a bogaraktól, a melyek a friss héjak nedvét szívják.


Összeszedjük s elégetjük.
Több estén át így járva el, nemsokára megmenekülünk ezen állatoktól.



A kályhák repedéseinek betömésére használt agyag sokkal tartósabb lesz és jobban zár, ha közzé kevés borsot is keverünk, a mi minden nagyobb fűszerkereskedésben olcsón kapható.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98